Cine suntem?

SUPERNOVA Planetarium este cel mai MARE și mai PERFORMANT planetariu din România cu cel mai mare ecran sferic de 16m diametru, max. 200 de locuri, proiectoare 4K laser, fotolii super-ergonomice.
Vă așteptăm la cea mai fascinantă experiență imersivă în ROMÂNIA.

"Cerul de sub Pământ!" Observabil de la 208m adâncime!

SUPERNOVA Planetarium este RELOCAT incepand cu 31.12.2020 pe o noua poziție in SALINA SLANIC Prahova la 208m adancime imaediat lângă “Sala Genezei” din salina (Mina UNIREA)  stațiunii turistice balneo-climaterice Slănic, Prahova.

După ultimul spectacol, în cazul în care Salina prelungește ora de acces in salină putem prelungi și noi programul în acord cu salina.

REZERVĂRILE se pot face pe site la pagina de rezervări DOAR pentru grupuri de min. 10 persoane, completând formularul și alegând ora de desfășurare a spectacolelor.

NU UITAȚI de PROMOȚIE!

Promotie

1 spectacol GRATUIT la 3 spectacole plătite/vizitator
PROPUNEM:
BOLTA, EARTH si UNIVERSE cu APOLLO gratuit pentru weekend
UNIVERSE, EARTH, APOLLO cu SuperVulcani / Solar Super-Storms (la alegere) gratuit

Sesiuni astronomice sus pe deal, în TEIȘANI

Sesiuni astronomice sus pe deal, după Piatra Verde fie la viitorul Complex Astronomic din Slanic Prahova, fie în Teișani, tot sus pe platou, unde vom contrui Observatorul Astronomic URANIA cu un telescop de 355mm diametru si o distanta focala de 2845mm MEADE LX850 14″ ACF, GPS cu dispozitiv automat de pozitionare GOTO si de ghidare Starlock.
Aceste sesiuni de cca 1,5-2h sunt practic minicursuri de astronomie pentru grupuri de până la 15-20 pers. în care învățăm constelațiile, observăm mai multe obiecte pe cer, învățăm despre telescoape și cum se fac observațiile, învățăm despre obiecte, observăm detalii pe obiecte, putem comanda telescopul wireless de pe tableta cu comandă vocală, atunci cand este disponibilă configurația wifi. Experienta este de vis. In cazul in care se programează mai mult de 20 de persoane ne vom organiza in 2 grupuri si vom aduce 2 telescoape sau mai multe cu lectori pentru fiecare grup. Costul este de 95lei/adult, 65lei/copil (copii sub 3 ani au gratuitate).
Deplasarea se face cu mijloacele de transport proprii ale vizitatorilor tocmai pentru a se putea retrage oricând pe durata prezentarii în cazul în care doriți să vă retrageți mai devreme. Sus pe deal la teren există amenajată o parcare, de unde se merge cca. 100m până la locul de observare propriu-zis. Orele de observare vor fi incepand cu 22:00 pana la 23:30/ 23:30 – 00:00 în luna iunie – august, 21:00 – 22:30/22:30 – 23:00 în septembrie – octombrie, noiembrie / martie între 20:00-21:30/ 21:30, iar în intervalul decembrie – februarie de la 18:00 – 19:30/ 19:30 – 21:00

Centrul Ecvestru HUSAR

După experiența în planetariu și observațiile astronomice solare (dacă va fi senin și Soarele va fi vizibil în zona telescopului) respectiv noctune, VĂ PROPUNEM o altă super-experiență: Centrul Ecvestru HUSAR! https://www.husarslanic.com situat la marginea Groșaniului (găsiți usor pe Waze sau Google maps). Cunoașterea celor 26 de cai (rase, comportamente etc.) este o prima experiență (nu va mai povestim de căinii, pisicile și celelalte animale ale centrului). Apoi, în funcție de dorință sau experiența hipică puteți urca pe cai sau ponei pentru copii pentru un mic “ride” de 10-15 min in manej sub supravegherea instructorilor sau mai mult, să dați o tură magică de călărie pe dealurile din împrejurimi pentru 1h, 2h sau 3h, pe niște cai foarte frumoși. Evident că există mult mai multe activități de la training-uri la adevarate aventuri de 1 zi de călărie.
Nu în ultimul rând, seara, după o cină meritată, în crepuscul, dacă va fi senin, putem amenaja și monta, chiar in incinta Centrului Ecvestru HUSAR, super-telescoapele noastre de avansați (inclusiv “monstrul” principal de peste 15000 euro valoare) , pentru o sesiune astronomică memorabilă de observații astronomice, de data aceasta la Lună, planete, nebuloase, galaxii, roiuri stelare globulare sau deschise. Telescopul imens care va fi instalat in viitorul Observator Astronomic din zona vă face deliciul celor care vor participa la aceste sesiuni prin detaliile, lumionozitatea, puterea de marire si claritatea imaginilor obiectelor astronomice observate. Fiind automat, cu funcția GOTO, se poate duce catre orice obiect din baza sa de date de peste 150.000 obiecte facând seara sa fie una de excepție. Costul este același ca la sesiunile astronomice de mai sus.

Experienta de peste 30 ani

Experiența noastră de peste 30 de ani în popularizarea astronomiei ca membri și astronomi amatori ai Asociației Astronomice URANIA din București, vă garantăm că efectul WOW va fi bifat cu success încheind o zi memorabilă la SLANIC Prahova unde vă vom mai aduce în curand și alte surprize!